Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Symposium ‘De meerwaarde van oudere vrijwilligers’

10 februari 2017, Rotterdam

Evenement Navigatie

Het gaat goed met het vrijwilligerswerk in Nederland. Het percentage Nederlanders dat vrijwilligerswerk doet, blijft onverminderd hoog. Bijna 5,6 miljoen vrijwilligers werken gemiddeld 3,7 uur per week (ruim een miljard uren per jaar).

Over het algemeen wordt vrijwilligerswerk door ouderen positief gewaardeerd, maar ook wordt het gezien als ‘second best’: als je de vaardigheden niet meer betaald mag inzetten, dan maar zo.

Hoe dan ook, in het vrijwilligerswerk spelen mensen van boven de 45 jaar een belangrijke rol. Op verzoek van het Wetenschappelijk Bureau 50PLUS heeft de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit Rotterdam, een onderzoek gedaan naar de toegevoegde waarde van vrijwilligerswerk door ouderen.

Lucas Meijs

Naast de economische waarde van de (oudere) vrijwilligers, werd ook de additionele waarde van vrijwilligerswerk besproken. Wat levert vrijwilligerswerk ouderen op? In het bijzonder was er aandacht voor de toegevoegde waarde van ouderen in het vrijwilligerswerk. Kunnen zij sommige taken beter verrichten dan anderen of juist niet?

Programma

De resultaten van het onderzoek werden gepresenteerd door Prof. dr. Lucas Meijs, hoogleraar Volunteering, Civil Society and Businesses aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. Joost van Alkemade, directeur Vereniging NOV (Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk), was de gastspreker. Wilma Schrover, directeur KBO-Brabant en Kamerkandidaat 50PLUS, verzorgde een reactie vanuit de fractie en wat de resultaten betekenen voor beleid. Samen met Ron Derkx, districtsmanager Humanitas Zuid en Maarten Schellekens, bestuurslid Landelijke Vereniging van Wereldwinkels, nam zij deel aan de paneldiscussie. 

Wanneer?

Vrijdagmiddag 10 februari 2017, aanvang 13.00 uur en eindtijd 17.00 uur.

Waar?

Engels Meeting & Conference, Rotterdam (direct naast Rotterdam CS).

Aanmelden?

De online aanmelding voor het symposium is gesloten.

Klik op de play button om te zien waarom we vrijwilligers moeten koesteren en welke rol de overheid moet spelen in de ondersteuning van vrijwilligers volgens Wilma Schrover, Lucas Meijs en anderen.

Gegevens

Datum:
10 februari 2017
Tijd:
13:00 - 17:15

Locatie

Engels Meeting & Conference Center
Stationsplein 45
3013 AK Rotterdam
Nederland
Website:
http://engels.nl/conference/meeting-conference