Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Studie- en discussiemiddag Waarom 50PLUS?

18 november 2016, Utrecht

Evenement Navigatie

Op vrijdag 18 november 2016 organiseerde het Wetenschappelijk Bureau 50PLUS opnieuw een studie- en discussiemiddag,  met als werktitel ‘Waarom 50PLUS?’

Achtergrond

In het verkiezingsprogramma van 50PLUS staat strak omschreven wat we willen. Hier en daar treffen we ook iets aan over het hoe. Maar het belangrijkste voor een politieke partij en haar leden is de vraag waarom we dingen willen, wat ons inspireert en hoe we in de wereld staan. Onze oriëntatie dus. Waarom doen we wat we doen? Waarom denken we wat we denken? Wat beweegt ons? Over deze vragen heeft Wim van Dinten veel nagedacht. Hij heeft een uitgebreid theoretisch kader ontwikkeld o_dsc8168ver betekenisgeving. Hij heeft de ontwikkeling ervan door de geschiedenis heen bestudeerd.

Wij leven in een neoliberaal tijdsgewricht. Hij laat ons zien hoe de dominantie van rationele betekenisgeving uitpakt. Plannen maken, denken in structuren, sturing door systemen en alles uitgedrukt in financiële kaders. De uitwassen van de marktwerking en de teloorgang daardoor van belangrijke waarden. In ons verkiezingsprogramma staat dat we af willen van de marktwerking in de zorg. Wim van Dinten liet zien hoe het anders kan.

 

Prof. ir. Wim van Dinten genoot een academische opleiding als wiskundig ingenieur in Delft. Hij werkte bij Philips en stapte over naar de Rabobank. Binnen Rabobank Nederland leidde hij tot 1984 de informatisering en was tot 1999 als Directeur Strategie verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de organisatie, waaronder de vraag of ze de coöperatieve vorm moest houden. Vanaf 1987 was hij bijzonder hoogleraar bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en vanaf de oprichting tot 1999 kerndocent aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) en één van de oprichters van Het Expertise Centrum. Na zijn Rabobank-tijd heeft hij zijn grote werk ‘Met gevoel voor realiteit, over herkennen van betekenisgeving bij organiseren’ afgemaakt. Hij bracht zijn gedachtegoed onder in Stichting Sezen, waarin het verder is ontwikkeld.

wim-300k-e1419348604504-300x300

Prof. ir. Wim van Dinten

De studie- en discussiemiddag was bedoeld voor leden van 50PLUS, in het bijzonder diegenen die in of namens de partij een functie uitoefenen.

Klik hier voor het verslag Studiemiddag ‘Waarom 50PLUS?’

Gegevens

Datum:
Tabelcellen splitsen
Tijd:
13:30 - 17:30

Locatie

Sociëteit “De Vereeniging”/Mammoni Eten en Drinken
Mariaplaats 14
3511 LL Utrecht
Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.mammoni.nl/eten-en-drinken/contact/routebeschrijving/

Organisator

WB 50PLUS Partij
Telefoon:
070 800 92 71
Website:
www.wb50pluspartij.nl