Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Studiedag ‘Partijdemocratie in een veranderende democratisch orde’

27 mei 2016, Utrecht

Evenement Navigatie

stemmen

Achtergrond

Met een zekere regelmaat wordt binnen de 50PLUS partij de wens uitgesproken beter te worden betrokken bij de politieke en organisatorisch besluitvorming. Dat speelt bijvoorbeeld rond de positie van de Adviesraad en bij het politiek-inhoudelijke debat in de partij. Dit heeft geleid tot het initiatief van het Wetenschappelijk Bureau hierover een studiedag te organiseren.
De dag is bedoeld voor bestuurders en leden van de vertegenwoordigende lichamen, waarin 50PLUS is vertegenwoordigd. En verder natuurlijk voor alle 50PLUS leden die zich bij dit onderwerp betrokken voelen.

Als u zich inschrijft ontvangt u van tevoren een discussiestuk aan de hand waarvan dit onderwerp zal worden besproken. De bedoeling is voorts dat het onderwerp wordt ingeleid met een beschouwing over de ontwikkelingen in ons democratisch bestel, die in verband staan met de behoefte aan meer betrokkenheid en met de toenemende mondigheid van de burger.

Locatie

De studiedag vond plaats op vrijdag 27 mei 2016 in de Sociëteit “De Vereeniging/Mammoni Eten en Drinken”
Voor een uitgebreide routebeschrijving klik hier

Tijdschema

13.30 uur Inloop met koffie & thee
14.00 uur Inleiding door bestuurslid Wetenschappelijk Bureau Auke de Vries
14.30 uur Discussie partijdemocratie o.l.v. bestuurslid Wetenschappelijk Bureau Chris van der Heijden
17.00 uur Afsluiting en borrel

pasfoto auke d

Auke de Vries

Achtergrond inleider en discussieleider

Auke de Vries heeft biologie, rechten en bestuurskunde gestudeerd. Nadat hij twee jaar als leraar biologie werkzaam was, is hij begonnen als secretaris/adviseur van de korpsleiding van het regionale politiekorps Gelderland-Zuid. Hij bekleedde tien jaar lang managementfuncties bij directie Politie Binnenlandse Zaken en was tevens werkzaam in de consultancy t.b.v. de publieke sector. Hij was twee jaar lang adviseur van de regering van Kazachstan voor de opbouw van het overheidsapparaat, daarna adviseur OECD over overheidsorganisaties, management- en adviesfuncties Inspectie Leefomgeving en transport van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (huidige werkkring). Zijn huidige werkterrein is toezicht op internationale afvaltransporten. Naast deze maatschappelijke carrière is hij politiek zeer actief. Hij is lid en voorzitter van het gewest Gelderland van de PvdA geweest, lid Partijraad PvdA, lid Buitenlandcommissie en Midden-Oostencommissie Hoofdbestuur PvdA, lid van de gemeenteraad van Nijmegen en van Leiden. Sinds 2011 is hij bestuurslid van het Wetenschappelijk Bureau 50PLUS.

 

Chris van der Heijden

Chris van der Heijden

Chris van der Heijden is historicus, gespecialiseerd in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, Spanje en media. Hij publiceerde over deze en andere onderwerpen vele artikelen en een twintigtal boeken, met als bekendste Grijs verleden. Nederland en de Tweede Wereldoorlog (2001) en Zwarte renaissance. Spanje en de wereld, 1492-1536 (1998). Hij werkt aan de School voor Journalistiek in Utrecht, is op dit moment vast medewerker van De Groene Amsterdammer en sinds begin 2016 bestuurslid van het Wetenschappelijke Bureau 50PLUS.

Gegevens

Datum:
27 mei 2016
Tijd:
13:30 - 17:30

Locatie

Sociëteit “De Vereeniging”/Mammoni Eten en Drinken
Mariaplaats 14
3511 LL Utrecht
Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.mammoni.nl/eten-en-drinken/contact/routebeschrijving/

Organisator

Wetenschappelijk Bureau 50PLUS
Telefoon:
070 800 9271
E-mail:
symposium@wb50pluspartij.nl